Zo vergelijk jij je zorgverzekeringen

0
337

Ben jij op zoek naar de meest geschikte zorgverzekering voor jezelf of voor je gezin? Dan kan dat nogal een moeilijke keuze zijn. Wellicht vind je de ene zorgverzekering te duur en bij de ander zit nou weer niet al je wensen in. Daarom is het zorgverzekeringen vergelijken een goede tool voor het maken van je keuze. Maar hoe pak je dit aan? Met deze vijf stappen kom je al een heel eind.

Stap 1: Denk na over je zorgkeuze

Ten eerste is het belangrijk dat jij goed nadenkt over de zorgkeuze die je wilt. Wil jij bijvoorbeeld een vrije zorgkeuze? Dan kun je dus zelf bepalen naar welke behandelaar of ziekenhuis je gaat. Dit wordt dan een restitutiepolis genoemd. Wanneer jij naar dat ziekenhuis gaat waar jouw zorgverzekeraar dus geen contract mee heeft, krijg je alsnog de kosten vergoed. Wanneer jou het niet uitmaakt naar welk ziekenhuis of behandelaar je gaat, dan hoeft dit natuurlijk niet. Breng jouw wensen wat betreft zorgkeuze in kaart.

Stap 2: Denk na over je eigen risico

Dan moet je ook nadenken over je gewenste eigen risico. Dus hoeveel ben jij bereid nog zelf te vergoeden? Er is sowieso een verplicht eigen risico van 385.-. Meestal kun je daarna nog kiezen hoeveel geld je erbovenop wilt doen. Het is meestal zo dat je op de jaarpremie een korting kan krijgen van 50% van het bedrag waarmee jij je eigen risico hebt verhoogd.

Stap 3: Denk na over de aanvullende dekkingen?

Daarnaast moet je ook nadenken over alle aanvullende dekkingen die je bij de zorgverzekering wilt hebben. Wil je alleen dat het ziekenhuis erbij zit of ook de tandarts, fysio of als er iets gebeurt in het buitenland? Hierbij is de vraag: hoe voorzichtig wil je zijn? Je kunt namelijk altijd voor onverwachte situaties komen te staan waarbij je veel zorgkosten moet betalen.

Stap 4: Vergelijk de prijs en dekking

Zorgverzekeringen kennen allemaal een andere prijs en dekking. Deze kun je allemaal met elkaar vergelijken en daarbij kijken of jouw wensen en gewenste budget realistisch zijn. Mocht er echt niet uitkomen met het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen? Dan zijn er altijd handige websites die het allemaal voor jou in kaart kunnen brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here