Zo haal je het beste uit jouw goedkope wasmachine

0
305

Een nieuwe wasmachine aanschaffen kan een behoorlijke uitgave zijn. Toch wil je de beste kwaliteit, zodat jouw kleding én jouw wasmachine natuurlijk zo lang mogelijk mee gaan. Gelukkig zijn er steeds meer goede wasmachines verkrijgbaar, die ook nog eens betaalbaar zijn. Het is aan jou om te bepalen wat een goede goedkope wasmachine voor jou is. Maar met deze tips van ons kun je er ook écht alles uithalen en gaan je machine en je kleding zeker langer mee. 

Een goede goedkope wasmachine aanschaffen

Ga je op zoek naar een nieuwe wasmachine, bepaal dan eerst wat jouw budget is. Wanneer je dit hebt gedaan, zijn er nog een aantal zaken waar je op mag letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten hoe vaak je wast en of je een kleine of grotere wastrommel nodig hebt. Ook de energieklasse is iets om in de gaten te houden, evenals het geluidsniveau van de machine. Heb je dit allemaal helder voor jezelf, dan kun je op zoek naar een goede goedkope wasmachine binnen jouw budget. 

Zorg voor een harde ondergrond

Als je jouw nieuwe wasmachine eenmaal in huis hebt, zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe apparaat zo goed en lang mogelijk mee gaat. Zorg bijvoorbeeld, als je de keuze hebt, dat je de machine plaatst op een harde, egale vloer. Dan staat de wasmachine het stevigst en blijft hij goed op z’n plek staan. Dit zorgt voor minder lawaai, maar het maakt ook dat je machine minder snel kapot gaat.

Gebruik de juiste dosering wasmiddel

Het is belangrijk dat je niet te veel wasmiddel gebruikt. Niet alleen om het milieu te besparen, maar ook om het risico op het ontstaan van vetluis te verminderen. Vetluis is een bron van bacteriën, die ervoor kunnen zorgen dat je machine gaat stinken. Ook je was krijgt hierdoor een onaangename geur en er kunnen lelijke vlekken in je kleding ontstaan, die je er niet meer uit krijgt. 

Regelmatig schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat je wasmachine én jouw was zo lang mogelijk mee gaan, is het belangrijk dat je het apparaat regelmatig goed schoonmaakt. We adviseren je om dit minimaal een keer in de maand te doen. Dit kan bijvoorbeeld door een kookwas te draaien en daarbij een flinke scheut azijn in het wasmiddelbakje te doen. De combinatie van de hoge temperatuur en de azijn zorgen voor verwijdering van kalk, vet en vuil.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here