Een wasmachine huren en de voordelen daarvan

0
264

Een wasmachine is en blijft een flinke aankoop. Daarom is een wasmachine huren vaak voordeliger. Ieder huishouden heeft nu eenmaal een wasmachine nodig. Of je nu met vrienden of huisgenoten in een studentenhuis woont, alleen in een appartement of studio of met je gezin. Met de hand wassen kost veel te veel tijd, zeker als je de was voor meerdere personen moet doen. En door een wasmachine te huren, blijft het in de kosten te overzien. We vertellen je meer over de voordelen van een wasmachine huren Hoevenaars. 

Voordelen van een wasmachine huren

Kies je voor een wasmachine huren, dan betaal je maandelijks een bedrag in plaats van een groot bedrag in één keer. Je krijgt de wasmachine thuis afgeleverd en aangesloten. Natuurlijk kun je je afvragen of het niet handiger is om te sparen en een wasmachine te kopen, maar dan loop je andere voordelen mis. Als je wasmachine bijvoorbeeld kapot gaat, kun je deze laten vervangen. Ook reparaties zitten bij de huurprijs inbegrepen. Wanneer je een wasmachine koopt, komen deze kosten voor je eigen rekening. Veel mensen hebben niet op ieder moment het geld achter de hand om hun wasmachine te vervangen. 

Opzeggen

Nadat de huurtermijn voor de wasmachine huren is verstreken, kun je op elk moment je huur opzeggen. Dat betekent natuurlijk dat de wasmachine ook weggehaald wordt. Er is een opzegtermijn van één maand. Wel kun je dagelijks opzeggen. Het maakt dus niet uit welke dag van de maand het is. Als je bijvoorbeeld weet dat je gaat verhuizen op een bepaalde datum, dan kun je het contract opzeggen één maand voor die precieze datum. Zo kun je tot je verhuizing gebruik blijven maken van je wasmachine. Of dat nou de 1e, de 30e of de 14e van de maand is of een andere dag maakt niet uit.

 

Overdragen

Het is ook mogelijk het contract voor de wasmachine huren over te dragen naar iemand anders. Bijvoorbeeld de volgende bewoner of een huisgenoot van het huis waar jijzelf weggaat. Hier worden geen extra kosten voor gerekend. Zo kunnen de bewoners van waar de wasmachine staat de wasmachine blijven gebruiken en hoeft er niet opnieuw een contract afgesloten te worden. Wel zo gemakkelijk.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over een BKR, zoals met sommige abonnementen het geval is. Als je op tijd je betalingen doet voor je wasmachine huren, is er niets aan de hand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here