Dit moet je weten wanneer je een wasmachine wilt huren

0
245

Het aanschaffen van een wasmachine is niet per definitie een leuke aangelegenheid. Meestal moet er een nieuwe wasmachine worden aangeschaft omdat de oude kapot is gegaan. Helaas komen defecten meestal onaangekondigd, waardoor je plotseling voor een vervelende financiële tegenvaller komt te staan. Een ‘’goedkope’’ nieuwe wasmachine kost al snel €500 euro. Een wasmachine van een premium merk als Miele kost al gauw meer dan €1000. Flinke bedragen voor een machine die je nodig hebt, maar, waar je niet per se plezier aan beleefd. Daarom is het de laatste tijd steeds vaker mogelijk om een wasmachine te huren. Wil je een wasmachine huren? Dan raden we jaar om de onderstaande tips goed door te lezen. 

Tip 1 – kies de juiste wasmachine bij je situatie

Ga altijd voor de wasmachine die het best bij je situatie past. Let daarom goed op de inhoud van de trommel. Het maakt nogal verschil of je voor een 1 of 2 persoons huishouden moet wassen. Of dat je voor een 3, 4, 5 persoons huishouden de was moet bijhouden. Logischerwijs is een grotere wasmachine wat duurder dan een kleiner model.

Tip 2 – vergelijk verschillende aanbieders

Vergelijk altijd de verschillende aanbieders. Heb je een mooie wasmachine gevonden? Ga dan via Google op zoek naar de aanbieder die het beste bij je past. Er zijn namelijk verschillende bedrijven te vinden die wasmachines op basis van huur of lease aanbieden. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Let daarbij niet alleen maar op de maandelijkse kosten. Maar ook op de voorwaarden zoals contractduur en mogelijkheden om het contract eerder op te zeggen. 

Tip – 3 huren of kopen, wat is voordeliger?

In de ene situatie is het huren van een wasmachine voordeliger ten opzichte van het kopen. In de andere situatie is het juist voordelig om een wasmachine te kopen. Enkele situaties waarin het handig is om een wasmachine te huren; wanneer je de wasmachine maar voor kort termijn nodig hebt. Of wanneer je in een studentenhuis woont.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here